Anja van der Linde

Mijn schoonzusje vertelde me een keer over "het eetlijn programma". Ze is slank en irritant fit en energiek. Ik niet, ik was te dik, had 0% energie. Altijd moe, verlammend moe en nergens zin in, nergens energie voor, zelfs niet voor leuke dingen. Mijn schoonzus adviseerde me om met de eetlijn te beginnen. Ik had er totaal geen zin in maar was te moe om te protesteren. Belangrijk was om een afspraak te maken met een coach want in mijn eentje zou het zeker niet goed gaan.

Ik kwam bij Pia terecht en zij vertelde me hoe het programma in elkaar zit. Ze heeft me gewogen en allerlei waardes gemeten die met je gezondheid te maken hebben. Het was niet erg best. Ik vertelde haar dat ik eigenlijk helemaal niet gemotiveerd was om er mee te beginnen maar zij voorspelde dat ik me vast veel fitter zou gaan voelen en dat ik haar altijd mocht bellen of mailen als ik peptalk nodig had.

Toen ik naar huis reed begon ik nieuwsgierig te worden. Pia had me zoveel goeie dingen verteld en zei vooral dat ik het niet moest zien als een dieet maar meer als een gezonde manier van leven. Diëten heb ik zat gevolgd en het moet gezegd ze hielpen allemaal wat afvallen betreft maar………………een dieet volg je een tijdje en daarna verval je weer in je oude patroon en binnen de kortste tijd ben je weer terug bij af.

Ik begon met het programma en na 14 dagen was ik al afgevallen en vond ik de nieuwe regels eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Ik had een receptenboek gekregen en daar stonden erg lekkere dingen in. Heel goed te doen allemaal. Na zes weken was ik nog meer afgevallen en voelde me echt fitter. Ik had weer zin in van alles en kon weer hele einden lopen. Het leven werd weer leuk. Natuurlijk had ik het ook wel eens lastig. Op een gegeven moment bleef ik heel lang op hetzelfde gewicht. Ik belde Pia en zij vertelde dat soms je gewicht niet zo hard naar beneden gaat maar dat je wel centimeters verliest. Ze adviseerde me om eens het één en ander te meten en te vergelijken met de beginstand. Leuk om te zien dat het inderdaad verschilde. Pia heeft me echt veel goeie tips aan de hand gedaan voor als je lekkere trek hebt en vooral niet naar chocola of iets anders zoets wil grijpen.

Nu ben ik vijf maanden met het programma bezig en wat me met geen enkel dieet is overkomen, dit keer is de manier van leven van dit moment zo belangrijk geworden dat ik niet anders meer wil. Ik wil geen slaaf meer zijn van zoet en doordat het programma zo uitgebalanceerd is heb ik helemaal geen behoefte meer aan zoete dingen. Onvoorstelbaar dat het kan. De waardes die Pia meet als ik bij haar op controle kom zijn nog niet helemaal goed. Dat heeft nog wat langer tijd nodig en dat vind ik prima want ik voel me geweldig.