Nelie Konijnendijk

Ik ben Nelie Konijnendijk, en ik wil heel graag vertellen wat de Eetlijn voor mij betekent.

Mijn hele leven heb ik al geworsteld met een suikerprobleem, 2 jaar geleden heb ik bij Pia het programma LVJG gevolgd, dat ging een paar weken goed en dan verviel ik toch weer in het kopen en eten van zoetigheid. Het afgelopen jaar was een ware hel, door de Ménière (dit is een aandoening aan mijn evenwichtsorgaan) was ik aan de bank gekluisterd. Tja en dan komt er ook nog netelroos bij en kun je niet voor je kleinkinderen zorgen, heb je geen zelfvertrouwen meer en als troost mocht ik suiker.

Een aantal keren hadden ze in mijn omgeving al gezegd neem contact op met Pia en ga wat aan je voeding doen. Uiteindelijk besloot ik dat het genoeg was er moest iets gebeuren, dus Pia gebeld en een afspraak gemaakt. Zondag de afspraak weer afgezegd, het lijnen zag ik niet zitten.>Pia had dat door en samen hebben we afgesproken, dat lijnen laten we voor wat het is we gaan voor de Ménière en de netelroos, val ik af, dat is dan mooi meegenomen.

Begin december ben ik gestart met de Eetlijn, en langzaam aan ging het iets beter, de netelroos ging weg, kreeg ik meer energie en weer zelfvertrouwen om alleen naar buiten te gaan en toen kwam de kerst eraan. Het gaat goed dacht ik, dus nu mag ik weer iets lekkers en dan ging het weer fout.

Daar was Pia dan weer, door de gesprekken met haar werd duidelijk wat ik nu werkelijk wilde, dat was weer genieten van het leven en vooral van de kleinkinderen. Het inzicht dat ze mij gaf, goed voor mijzelf te zorgen door gezond te blijven eten. Ik wilde niet meer terug naar de aanvallen en op de bank liggen. Beetje bij beetje viel het kwartje kreeg ik steeds meer energie , werd ik vrolijk en kon ik weer spelen met mijn kleinkinderen.

Wat een ommekeer in mijn leven, de lol is weer terug ik weet het zal niet altijd even makkelijk zijn, ook weet ik dat ik dan altijd bij Pia aan kan kloppen.

Hoera ik ben geen wandelende suikerpot meer.