Indiase wortelsoep

Zie jij wat ik met kokosmelk gemaakt heb in de soep?

Ingrediënten

  • 1 kilo wortelen
  • 2 rode uien 
  • 1 teen knoflook
  • 8 cm gemberwortel
  • 1 th chilipoeder
  • 1,5 th garam masala
  • 2 bouillonblokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Schil de wortels met een dunschiller en snij ze dan in plakjes, kook de wortelen ongeveer 20 minuutjes. Snij intussen de ui, en knoflook en gember fijn.

Doe olijfolie in de pan en bak de ui kort aan met de knoflook, gemberwortel en de kruiden.

Kook water en doe daar de bouillonblokjes in, voeg deze toe aan de ui en voeg ook de kokosmelk toe. Voeg dan de wortelen toe en pureer het geheel met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Laat het geheel nog even goed door verwarmen.

EET SMAKELIJK!!!!!