0186 60 19 46          06 30 74 35 04          piawijngaarden@hotmail.com        

De Eet horoscoop

Lees meer

Ik kwam de ‘Eet Horoscoop’ tegen in een Libelle en vond het leuk om mijn blog hierover te schrijven. Heel bijzonder om te lezen welk soort voeding bij welk type mens past, Herken jij jezelf hier ook in? Kun je nog wel wat advies over je manier van eten gebruiken of eet je inderdaad gezond? Lees het eerst maar eens door.

Wist je dat de Steenbok zuinig en efficiënt met geld is, familiefeesten belangrijk vindt, door de weeks kiest voor een eenvoudige maar voedzame maaltijd, bokkig wordt als hij hongerig wordt, de voorraadkast altijd goed gevuld is en dol is op winterse kost, o.a. peulvruchten, hutspot, boerenkool.

Wist je dat de Waterman niet van bestaande regeltjes houdt, graag experimenteert in de keuken, de recepten origineel, lekker en supergezond zijn, op de vitamientjes moet letten, eet vooral grapefruit, sinaasappelen, winterwortelen en koolsoorten.

Wist je dat de Vissen vriendelijk en attent is precies de dingen kookt die een ander lekker vindt een romantische inslag hebben, soms wat verstrooid zijn, een fantasierijke kok is, verslavingsgevoelig is aan drop of chocola, drink veel kruidenthee en eet vooral fruit zaden en noten.

Wist je dat de Ram een snelle eter is, het ontbijt staand aan de aanrecht neemt, creatief is met koken en kliekjes kan omtoveren tot een originele maaltijd, langzaam eten en rustig kauwen goed is voor de spijsvertering, verse groente en kruidenthee o.a. verse munt goed is, en een sportieve ram veel eiwitten nodig heeft voor de ontwikkeling van de spieren.

Wist je dat Stier sympathiek, kalm van luxe houdt en een smulpaap is, gaat voor traditionele gerechten, liefst met een mooi glas wijn erbij, een zoetekauw is, grote hoeveelheden koekjes en snoepjes kan wegwerken uit moet kijken met suiker en dol is op stamppot.

Wist je dat de Tweeling liever praat dan eet, nieuwsgierig is en snel boodschappen doet zonder lijstje, graag uit eten gaat, een snelle spijsvertering heeft dus moet kiezen voor een langzame afgifte van voedingsstoffen, geen zware kost moet eten en waarschijnlijk dol is op rauwkost en fruit.

Wist je dat de Kreeft een gevoelsmens is, last heeft van heimwee en van gezelligheid houdt, het zondagmorgen ontbijt heilig is en het liefst thuis eet, niet teveel koffie moet drinken en gek is op de Hollandse pot op en op fruit en groenten.

Wist je dat de Leeuw warm en gul is, een uitstekend gastheer is, de koelkast en voorraadkast altijd goed gevuld is, creatief zijn en graag uitgebreid lunchen, geen 2 keer op moet scheppen en dol is op dierlijke eiwitten ook plantaardige eiwitten en onverzadigde vetten zouden geen kwaad kunnen.

Wist je dat de Maagd plichtsgetrouw is, netjes en geordend is veel kookboeken heeft en problemen kan hebben met een gluten of lactose –intolerantie en E-nummers en smaak en kleurstoffen vermijdt en vaak kiest voor biologisch eten.

Wist je dat de Weegschaal gevoel heeft voor stijl, mooi opgemaakte borden, kaarsjes op tafel en een mooie vaas met bloemen, altijd lekker kookt de ingrediënten gaan altijd goed samen, maakt zelf de mooiste amuses en borrelhapjes en is dol op fruit.

Wist je dat de Schorpioen een Bourgondiër pur sang is, alles op een intens manier doet dus ook eten, balans het toverwoord is, een vleeseter is, vooral rood vlees en wild, houdt van pittig eten en natuurlijk een heerlijk glas wijn.

Wist je dat de Boogschutter vol levenslust zit altijd op zoek is naar voeding, maar dan wel de geestelijke of spirituele soort met zijn hoofd in de boeken zit, het liefst eet in gezelschap van anderen voor eerlijk voedsel gaat, biologisch vlees en groente uit eigen moestuin.

Zelf ben ik een leeuw en bijzonder maar waar zoals er staat geschreven, ook mijn koelkast is altijd gevuld, heb ik een volle voorraad kast ben ik dol op lekker eten, er bijna niets is wat ik niet lust en kook ik graag voor anderen.

Ik hoop dat je nu begrijpt dat eten voor iedereen anders is.

Vindt je het soms lastig om de juiste keuzes te maken wat bij jou past, zou je graag advies willen, ik help je er graag bij.

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.

De schrijfsels van een Leeuw.