0186 60 19 46          06 30 74 35 04          piawijngaarden@hotmail.com        

Het geheim van gezond eten

Lees meer

Wat is nu het geheim van gezonde voeding? Er wordt tegenwoordig zoveel overgeschreven dat niemand meer lijkt te weten wat nu echt gezonde voeding is én vooral wat je eet als je gezond eet.

Laten we eens teruggaan naar de oertijd. Men moest hard werken om aan eten te komen – de mannen op jacht voor vlees of vis en de vrouwen voor kruiden, vruchten en zaden. Onze voorouders aten wat de natuur ons gaf: in de zomer was er overvloed en in de winter at men gerookt en gedroogd voedsel. Wat was het toen eenvoudig; geen plastic, kleur-, geur- en smaakstoffen en toegevoegde suikers. Tegenwoordig halen we dit in de supermarkt en laden we onze kar vol met koekjes, snoepjes en chips. Veel producten zitten bomvol suikers – in een pakje fristi maar liefst 27 suikerklontjes – die ervoor zorgen dat producten langer bewaard blijven.

Suikers zorgen ervoor dat je even veel energie hebt, maar daarna veel minder. Ook bewegen we veel minder door ons werk en alle digitale hulpmiddelen (ik zit nu ook achter mijn laptop!). Door alle drukte gunnen we onszelf minder tijd om een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Alle kant- en klaar maaltijden zijn toch juist bedoeld om ons te helpen snel én gezond te eten? Na het lezen van de etiketten blijkt dit toch niet het geval te zijn. Veel producten bevatten E-nummers. Denkt u maar eens aan E621 – een smaakversterker die ervoor zorgt dat je nog meer van het product gaat eten. Of de kankerverwekkende E951.

Kunnen wij zonder? Ja, dat kunnen wij! Gooi alle pakjes en potjes weg en maak zelf de sauzen. Superlekker en gezond! Het geheim van gezonde voeding? Eten zoals we in de oertijd aten met het aanbod van 2015. Wij halen energie uit gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten!